Com moure's per València a Falles? Els millors consells

La festa més important de València s'acosta i a Miivo us portem la guia definitiva per saber com moure-vos per la ciutat de forma sostenible, còmoda i eficient.

Adrià Aguado
Adrià Aguado
March 1, 2024

Aquestes Falles 2024 València es tornarà a vestir de pólvora i focs artificials paralitzant algunes parts de la ciutat per la qual cosa és imprescindible saber les millors maneres per moure't a la teva manera.

Canvis del transport públic per Falles a València

Sense cap dubte l'opció més recomanable per moure's durant les Falles és el transport públic, més encara després de les reduccions de preu de la Targeta SUMA. Per aquesta raó, l'Ajuntament de València ha ampliat els horaris, les freqüències i les parades del transport públic durant les festivitats.

Horaris i línies especials d'EMT per a Falles 2024

Cal destacar que les rutes de diversos autobusos d'EMT València es veuran afectades pel tancament de carrers durant les festes.

De l'1 al 15 de març, “l'EMT implementarà un dispositiu especial per a la mascletà”. Des de les 11:45h, de dilluns a divendres i els caps de setmana en funció dels actes fallers, es restringirà el trànsit des de Tetuan-Puerta del Mar fins a la plaça de Sant Agustí durant la mascletà, per la qual cosa els autobusos no podran circular per l'anell interior. El servei es restablirà aproximadament a les 15:00 h en coordinació amb la Policia Local.

Per això, s'habilitarà un punt d'intercanvi a la zona de Tetuan-Puerta del Mar, on es faran parades habituals i se n'establiran altres de provisionals per a altres línies. Se seguirà el mateix procediment a l'entorn de Sant Agustí, on s'efectuaran parades habituals i d'altres de provisionals.

Tingues en compte que moltes de les línies patixen alteracions en els seus trajectes. Et recomanem llegir el nostre article dedicat a EMT València en Falles per a tindre més informació.



motos-en la Estación del Norte
motos-en la Estación del Norte

Horaris especials de Metrovalència per a Falles 2024

Hi haurà metre nocturn durant les Falles 2024? La resposta és sí, com avancem fa unes setmanes, Metrovalència tindrà servei 24h del 15 al 20 de març de 2024 el que suposarà que hi haurà metres nocturns durant aquests dies.



Si vols ampliar la informació t'hem preparat un article dedicat de Metrovalencia en Falles.

Valenbisi Falles 2024

Una de les opcions més escollides per a aquestes dates per la seva comoditat i versatilitat és utilitzar el servei de Valenbisi. Tot i això, us recordem que les següents estacions de Valenbisi romandran tancades durant les Falles 2024:

  • Estació 35 - Regne de València (Del 3 al 20 de març).
  • Estació 32 - Comte Altea (Del 6 al 20 de març).
  • Estació 274 - Manuel Andrés (del 10 al 20 de març).
  • Estació 156 – Cuba (del 10 al 20 de març).
  • Estació 156 - Av. Gaspar Aguilar (Del 14 al 20 de març).
  • Estació 13 - Alfons el Magnànim (Del 10 al 20 de març).
  • Estació 155 – Salamanca (Del 8 al 20 de març).
  • Estació 193 - Carters (Del 10 al 20 de març).
  • Estació 4 - Plaça de la Verge (Del 16 al 20 de març).
  • Estació 268 - Plaça Luis Cano (Del 17 al 20 de març).
  • Estació 8 - Plaça de la Reina (Del 15 al 20 de març)
  • Estació 152 - Literat Azorín (Del 14 al 20 de març).

Aleshores, quines són les estacions més properes per veure la mascletà i les falles?

  • Estació 18 – C/ Colom 20-22
  • Estació 16 – C/ Colom 60
  • Estació 70 – C/ Colom 44
  • Estació 12 – C/ Poeta Querol


Pic-4.

Motosharing Falles 2024

Una altra de les opcions que la gent que visiti València aquestes Falles 2024 té és utilitzar el servei de motosharing de Acciona, Cooltra o Yego per a desplaçar-se per la ciutat de forma ràpida i còmoda. Aquesta pot ser una gran opció per poder arribar a zones molt concorregudes com la Plaça de l'Ajuntament o algunes de les falles més conegudes evitant embussos i problemes d'aparcament amb cotxe.

Tot i això és important recordar que aquest servei té limitacions per aparcar en algunes zones de la ciutat com el nucli antic, per la qual cosa us recomanem comprovar les zones d'aparcament permeses abans de començar el vostre viatge.



Pic-5.

Parking gratis durant les falles 2024 a València

Durant les Falles 2024, molts carrers de València romandran tancats a causa de la instal·lació dels monuments fallers i les carpes de les comissions. Per aquest motiu, a Miivo hem creat una llista amb les places on es pot aparcar de franc fins al 19 de març.

  • Des de la V-21 (Castelló i Barcelona): L'avinguda d'Aragó, la zona de la Universitat Politècnica de València i de l'Avinguda Blasco Ibáñez fins a l'Avinguda dels Tarongers. Altres aparcaments són el de Primat Reig amb avinguda Catalunya; o el de Severo Ochoa, encara que solen estar més plens.
  • Des de la V-31 (Alacant i Albacete): Les zones de l'av. Germans Maristes i l'av. Antonio Ferrandis, així com també el pàrquing del club esportiu Font de Sant Lluís i els carrers dels voltants de la Pista de Silla.
  • Des de l'A-3 (Madrid): les zones que envolten el c/Tres Forques, av. Tres Creus i c/Camps Crespo.
  • Des de la CV-35 (Ademús): els carrers entre l'av. Mestre Rodrigo, l'av. Burjassot, l'av. Menéndez Pidal i l'av. Tirs de Molina.

Pic-6

CONCLUSIÓ

Tenint totes les propostes de mobilitat sostenible proposades en aquest article us recomanem que estigueu atents a les nostres xarxes socials i la nostra app per assabentar-vos de tota la informació sobre el transport a València.