Transport públic gratis a la Comunitat Valenciana 2024.

La mobilitat inclusiva, recolzada pel govern regional valencià, fomenta la utilització del transport públic com a alternativa assequible, segura i ecològica per a desplaçaments urbans i interurbans.

Adrià Aguado
Adrià Aguado
December 11, 2023

En els últims mesos, s'han mantingut beneficis clau per a promoure l'ús del transport públic autonòmic, permetent estalvis significatius i reduint la petjada ambiental.

Quant durarà el transport públic gratis a la Comunitat Valenciana?

Hui, 19 de desembre, el Ple del Consell ha aprovat el decret llei pel qual s'aprova prorrogar les reduccions de tarifes en els serveis de transport públic gestionats per la Generalitat per un període de sis mesos en 2024. És a dir, el abonament jove temporal per a menors de 30 anys continuarà sent gratuït fins al 30 de juny de 2024.



Transporte-publico-gratis-en-Valencia/Pic-1

Quins mitjans de transport seran gratuïts?

Tenint en compte que esta és una mesura impulsada per la Generalitat Valenciana, els transports públics gratuïts seran:

Per a aprofitar al màxim esta mesura, us recordem que en Miivo podeu consultar amb un sol clic tota la informació dels mitjans de transport públics de la província de València i gaudir al màxim estos mesos en què serà gratis.



Com aconseguisc l'abonament de transport públic gratuït a València si no ho tinc encara?

Per a aconseguir l'abonament temporal del transport públic gratis a la Comunitat Valenciana caldrà seguir els següents passos:

  • València i Alacant: Per a poder sol·licitar aquesta nova targeta gratuïta en Metrovalencia i TRAM d'Alacant caldrà sol·licitar cita prèvia a través de les webs d'específiques de cada transport.
  • Castelló: En el cas de *TRAM Castelló, podeu sol·licitar-la ja al Carrer Carcaixent, 1 de manera presencial.

D'altra banda, serà imprescindible presentar el DNI per a poder justificar ser menor de 30 anys en el moment de la sol·licitud.

Finalment, recalcar que aquest nou abonament suposarà la creació d'una nova targeta temporal i no l'ús de targetes existents com la Targeta SUMA.