Com aconseguir el transport públic gratuït a la Comunitat Valenciana.

El transport públic serà gratuït per als menors de 30 anys a la Comunitat Valenciana. Llegeix l'article complet per conèixer quins passos per aconseguir-ho.

Adrià Aguado
Adrià Aguado
December 27, 2022

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat aquest matí al debat de Política General de la Comunitat Valenciana que el transport públic de tota la comunitat seguirà sent gratuït per als menors de 30 anys.

Transporte-publico-gratis-en-Valencia/Pic-2

Aquesta mesura segueix la tendència d'apostar fermament per la mobilitat sostenible i en aquest article us explicarem totes les claus i requisits per poder-vos beneficiar d'aquesta mesura.

Característiques

Quant durarà el transport públic gratuït a València?

Igual que passés en el cas dels abonaments de RENFE gratis, aquesta mesura va entrar en vigor el 9 d'octubre i estava previst que finalitzés el 31 de desembre de 2022. Tot i això, el president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, va anunciar el passat 25 de desembre que aquesta mesura es prorrogarà fins al 31 de juliol de 2023.

Transporte-publico-gratis-en-Valencia/Pic-1

Quins mitjans de transport seran gratuïts?

Tenint en compte que aquesta és una mesura impulsada per la Generalitat Valenciana, els transports públics gratuïts seran:

  • Metrovalència
  • EMT València
  • Metrobús
  • Tram Alacant
  • Tram Castelló

Per aprofitar al màxim aquesta mesura, us recordem que a Miivo podeu consultar amb un sol clic tota la informació dels mitjans de transport públics de la província de València i gaudir al màxim aquests mesos en què serà gratis.



Com s'aconsegueix l'abonament de transport públic gratuït a València?

Per aconseguir l'abonament temporal del transport públic gratuït a la Comunitat Valenciana caldrà seguir els passos següents:

  • València i Alacant: Per poder sol·licitar aquesta nova targeta gratuïta a Metrovalència i TRAM d'Alacant caldrà sol·licitar cita prèvia a través de les webs específiques de cada transport.
  • Castelló: En el cas de TRAM Castelló, podeu sol·licitar-la ja al Carrer Carcagente, 1 de manera presencial.

D'altra banda, serà imprescindible presentar el DNI per poder justificar que sigui menor de 30 anys en el moment de la sol·licitud.

Finalment, recalcar que aquest nou abonament suposarà la creació d'una nova targeta temporal i no l'ús de targetes existents com la [Targeta SUMA](https://www.miivomobility.com/blog/Tarjeta-SUMA- avantatges).

No obstant això, us recomanem que us mantingueu atents a les xarxes socials de Miivo per conèixer quan estaran disponibles aquests sistemes de cita prèvia i qualsevol novetat al respecte .