Puc portar el meu patinet elèctric al transport públic de València?

València no segueix els passos de Catalunya i Sevilla i seguirà permetent pujar els patinets elèctrics al transport públic.

Adrià Aguado
Adrià Aguado
February 23, 2023

Ha prohibit València el patinet al transport públic?

No, ni la ciutat de València ni la Comunitat Valenciana en general no han prohibit poder portar el patinet elèctric a bord dels diferents mitjans de transport públic.

Per tant, segueix estant permès pujar el teu patinet elèctric a Metrovalència, EMT València, Renfe Rodalies i Metrobus.

Pic-1

A diferència d'altres ciutats com Catalunya i Sevilla, València ha decidit continuar apostant per la multimodalitat, permetent combinar l'ús del patinet elèctric i el transport públic.

Quins avantatges té combinar el patinet elèctric i el transport públic?

El creixement exponencial que ha tingut l'ús del patinet elèctric en els darrers anys ha portat els usuaris a trobar les millors maneres de moure's per la seva ciutat.

Pic-3

En aquest sentit, els antics usuaris habituals del transport públic han trobat al patinet elèctric un magnífic aliat per connectar els seus trajectes. D'aquesta manera, podeu agafar el patinet des del seu origen fins a la parada de metro/bus/tren, realitzar el trajecte més llarg en algun d'aquests mitjans i després arribar de forma ràpida i còmoda a la destinació final.

D'altra banda, l'aparició d'aquesta combinació de transport col·lectiu i mobilitat personal han generat una gran sinergia que les ha beneficiat. En el cas del transport públic, l'aparició del patinet ha permès vertebrar millor la seva estructura definida amb les necessitats dels usuaris. De la mateixa manera, poder realitzar la gran part del trajecte amb metro, bus o tren permet als usuaris del patinet estalviar temps i diners mentre segueixen usant el seu vehicle per completar el seu viatge.

Per què han prohibit els patinets elèctrics al transport públic a Sevilla o Catalunya?

Aleshores si València no ha prohibit muntar els patinets elèctrics en el transport públic per què si ho han fet ciutats tan importants com Sevilla o fins i tot a tot Catalunya?

Les raons que han donat les seves administracions públiques respectives se centren en alguns accidents que s'han produït recentment a causa de l'incendi de les bateries dels patinets. En el cas de Catalunya especialment després que un patinet elèctric prengués en flames durant un trajecte als trens de rodalies.

Recomanacions per portar els patinets al transport públic.

Tenint en compte l'enfocament que han decidit prendre algunes comunitats i ciutats a Espanya, a Miivo hem comptat amb Atriamove (especialistes en patinets elèctrics) per donar algunes recomanacions d'ús del patinet elèctric a bord del transport públic.

  • Estaciona'l en un lloc que no molesti a la resta de passatgers. En el cas del metro i el tren podràs deixar-lo sota els seients plegat per aprofitar l'espai de la millor manera possible.
  • Dur a terme un bon manteniment del patinet elèctric. A causa de la seva versatilitat, alguns usuaris dels patinets tendeixen a pensar que poden utilitzar com i quan sigui i aquest ús inconscient pot ser perjudicial.
  • Tenir garantia de revisió dels elements claus del patinet. Tenir la seguretat que algú professional com Atriamove ha revisat parts com els frens o la bateria del teu patinet reduiran les possibilitats de patir un accident de qualsevol tipus.
  • Finalment i molt important, recorda portar-lo a revisió cada 1.000 km per comprovar l'estat de la bateria i els components electrònics, així evitaràs accidents i allargaràs la vida útil del teu patinet.

Pic-2

ALTRES ARTICLES D'INTERÈS

Puc pujar a Metrovalència amb el meu patinet elèctric?

Puc pujar a EMT València amb el meu patinet elèctric?

Puc pujar a Renfe Rodalies amb el meu patinet elèctric?

Puc pujar a Metrobus amb el meu patinet elèctric?