Línia 10 Metrovalencia (Alacant-Natzaret):Parades, horaris i mapes

Descobreix tot el que necessites sobre la nova línia 10 per a moure't a la teua manera per València.

Adrià Aguado
Adrià Aguado
April 4, 2024

La Línia 10, origen de futures ampliacions

L'estrena de la Línia 10 de Metrovalencia marca l'inici de les expansions esdevenidores de la xarxa de tramvies a València. A més de l'extensió de la línia fins al Grau, els primers quilòmetres també serviran a les pròximes Línies 11 i 12. La Línia 11 es desviarà a la Ciutat de les Arts i de les Ciències (Pont l’Assut de l’Or) per a arribar al Grau, mentre que la Línia 12 seguirà una ruta alternativa, desviant-se després de l'estació d'Estimat Granell-Montolivet i abans de la parada de Quatre Carreres, per a arribar al principal hospital de la ciutat, La Fe.

Nueva-Linea-10-Metrovalencia/image-1



Temps de recorregut

El temps que tarda el tramvia a recórrer la distància entre l'estació d'Alacant i la de Natzaret és de 16 minuts, mentre que en el trajecte fins a la parada de Ciutat Arts i Ciències-Justícia, que és la parada de terme en la meitat de les circulacions, es tarda 11 minuts. La freqüència dels tramvies és de 7,5 minuts fins a Ciutat Arts i Ciències-Justícia i 15 minuts fins a Natzaret els dies laborables, que es converteixen en 10 i 20 minutos, respectivament, en dissabtes, diumenges i festius.

Estacions i parades

En la Línia 10 hi ha tres estacions subterrànies que són completament accessibles: Alacant, Russafa i Estimat Granell-Montolivet. Cada estació té una quantitat diferent d'accessos. Alacant compta amb dos accessos que estan situats al carrer Sogorb i en l'avinguda Germanies. Russafa té un accés que es troba en l'avinguda Antic Regne de València, prop de les Escoles Professionals d'Artesans. Estimat Granell-Montolivet té dos accessos que estan situats en l'avinguda, un en l'encreuament amb el carrer Luis Oliag i un altre en la confluència amb el carrer Granat i la Plaça doctor Torrens.

Nueva-Linea-10-Metrovalencia/recorrido-linea-10



Transport sostenible

En emprar l'energia elèctrica com a font d'alimentació, l'operació del transport de Metrovalencia emet una quantitat pràcticament nul·la de gasos contaminants. Com a resultat, la posada en funcionament de la Línia 10 de Metrovalencia podria ajudar a evitar l'emissió d'al voltant de 3.000 tones de CO₂ a l'any, contribuint així a la reducció de les emissions de gasos d'efecte d'hivernacle.

Nueva-Linea-10-Metrovalencia/pantallas-en-el-tranvia



Accessibilitat

En l'estació d'Alacant, s'ha creat un Espai del Client que està dissenyat per a ajudar els usuaris de la línia a realitzar diferents gestions relacionades amb el servei de transport de Metrovalencia. Els serveis que s'ofereixen inclouen informació sobre el transport públic i la gestió de targetes personalitzades, ja siguen mensuals, anuals o la targeta moneder TuiN, Gent Major, Famílies Nombroses i de Mobilitat.

En el tram subterrani, FGV ha instal·lat un total de 29 punts de validació, dels quals 10 estan dissenyats per a persones amb mobilitat reduïda.

Nueva-Linea-10-Metrovalencia/metro-accesible

Connexió amb la resta de la xarxa

Un passatge per als vianants connecta les estacions d'Alacant i Bailèn (Línia 7) i permet als usuaris de la Línia 7 fer transbord a la Línia 10. A més, s'ha planificat la construcció del pas per als vianants Alacant-Xàtiva (Línies 3, 5 i 9) per a enguany. Aquest passatge subterrani tindrà una longitud projectada superior a 250 metres i connectarà les estacions des dels vestíbuls.

Transbord gratuït a Alacant

Des del moment en el qual la nova línia entre en servei, la seua connexió amb la resta de la xarxa de metro és gratuïta durant 20 minutos. D'aquesta manera, els transbords que es realitzen entre les estacions de Xàtiva (L3, L5 i L9), Bailèn (L7) i Plaça Espanya (L1 i L2) amb la d'Alacant (L10) es podran realitzar sense cap cost, encara que el canó per als vianants que unirà Alacant i Xàtiva no estiga conclòs. En el sentit invers, des de la L10 a la resta de la xarxa, el transbord tampoc tindrà cost.

Viatja gratis per València en transport públic

A partir del 31 de juliol següent, les persones menors de 30 anys podran gaudir de la gratuïtat en el transport públic de la regió de Valenciana. Aquesta iniciativa, comunicada al setembre per les autoritats valencianes i ampliada al desembre de 2022, brindarà avantatges a una extensa quantitat d'individus, superant el milió i mig en l'àrea valenciana.

Nueva-Linea-10-Metrovalencia/abono-gratis

Pots obtindre més informació de com obtindre el teu abonament gratuït en el nostre article, on expliquem pas com aconseguir-ho.