Miivo Logo

Valenbisi: preus i estacions

Descobreix gràcies a aquest article tots els detalls sobre Valenbisi, com obtindre els diferents abonaments i quins són els seus preus.

Adrià Aguado
Adrià Aguado
April 25, 2023

Què és Valenbisi?

Valenbisi és el servei públic de lloguer de bicicletes situat a València. En inscriure'ns i pagar l'abonament, podem accedir fàcilment a una bicicleta en qualsevol dels seus molts punts a la ciutat. Podem prendre i deixar les bicicletes en diferents llocs, la qual cosa és convenient per a arribar al nostre destí. Aquest servei ha estat disponible des de 2010 i està disponible les 24 hores del dia, els 365 dies de l'any. L'Ajuntament va llançar Valenbisi per a proporcionar una opció de transport ràpida i sense contaminar als valencians.

Com funciona?

Registra't i lloga una bicicleta: Crea un compte en la pàgina web o en l'aplicació mòbil i tria la subscripció que millor s'adapte a les teues necessitats, ja siga de tala o llarga duració.

Verifica i selecciona el teu Valenbisi: Abans de prendre una bicicleta, verifica les opinions d'usuaris anteriors en l'aplicació o en la pròpia estació. Assegura't de revisar l'ajust del selló, l'estat dels pedals i la cistella, el funcionament del timbre, els frens, les llums i la condició del quadre i els pneumàtics.

Agafa el teu Valenbisi: En l'aplicació mòbil, selecciona "llogar una Valenbisi" i tria la bicicleta. Disposes de 60 segons per a desbloquejar la bicicleta seleccionada.

No trobes una Valenbisi en l'estació? Pots visualitzar una llista d'estacions pròximes amb direccions i el nombre de bicicletes disponibles en cadascuna a través de Miivo, al costat de totes les altres opcions de transport o en l'app oficial de Valenbisi.

Per a retornar una bicicleta Valenbisi, primer has de triar un dels 276 ancoratges buits disponibles en qualsevol de les estacions. Per a assegurar-te que la devolució es realitza correctament, has d'alçar la bicicleta pel selló i col·locar-la en l'ancoratge fins al fons. Si s'ha retornat correctament, escoltaràs un so doble. Si no ho sents, revisa que la bicicleta estiga correctament col·locada i verifica que la devolució s'haja realitzat correctament a través de l'aplicació mòbil. És important retornar la bicicleta de manera adequada, ja que en cas contrari, se't cobrarà el temps d'ús. Si necessites ajuda, pots cridar al servei d'atenció al client de Valenbisi al 900 900 722.

Informació sobre preus i abonaments de Valenbisi

Valenbisi ofereix dos tipus d'abonaments: un de llarga duració per a residents i un altre de curta duració per a turistes o visitants ocasionals. A més, existeixen diferents preus segons l'edat, situació laboral i altres factors. A continuació podràs veure les diferents tarifes:

 • Abonament de curta duració: Per 13,3€, tindràs accés al servei de Valenbisi durant 7 dies. Els primers 30 minuts són gratis, després s'aplicarà una tarifa de 1,04€ la primera hora i 3,12€ cada hora addicional.
 • Abonaments de llarga duració: Per a adults i menors d'entre 14 i 17 anys (amb autorització de pares o tutors), el preu és de 29,21€. Els primers 30 minuts són gratuïts i després s'aplicarà una tarifa de 0,52€ la primera hora i 2,08€ cada hora addicional.
 • Abonament Més A prop - Desocupats: Si tens més de 35 anys i portes més de 7 mesos en situació de desocupació, pots abonar-te per 20 euros.
 • Abonament per a majors de 55 anys: Per 24€, els majors de 55 anys poden abonar-se a Valenbisi i gaudir dels primers 30 minuts gratis.
 • Abonament per a empreses: Organitzacions i associacions de València poden abonar-se per 26€ a l'any per a promoure la mobilitat sostenible.

Avantatges d'usar Valenbisi

Valenbisi ofereix múltiples avantatges tant per als usuaris com per a la ciutat de València. Caminar amb bicicleta millora la salut cardiovascular, enforteix els músculs i ajuda a mantindre un pes adequat, la qual cosa fa que l'ús de Valenbisi siga una opció saludable. A més, contribueixes a reduir les emissions de CO₂ i la contaminació acústica, la qual cosa millora la qualitat de l'aire i l'entorn urbà. Un altre avantatge és que és més econòmic que altres mitjans de transport com el cotxe o el taxi, la qual cosa es tradueix en un estalvi econòmic. A l'ésser un servei públic, els preus són sempre accessibles. I finalment, no hi ha millor manera de descobrir i gaudir de València que amb bicicleta. Pots arribar als llocs d'interés turístic, com a parcs o monuments, d'una forma més ràpida i eficient.

Consells per a usar Valenbisi

Et proporcionem alguns consells importants perquè pugues utilitzar Valenbisi de manera segura:

 • Per a evitar lesions al cap, és recomanable que uses un casc en tot moment, encara que no és obligatori per a circular per la ciutat.
 • Abans de llogar una bicicleta, verifica que es troba en bon estat. Assegura't de revisar els frens, les rodes i el seient.
 • És important que respectes les normes de trànsit i sempre circules per carrils bici o carrers habilitats per a bicicletes.
 • Si circules en condicions de poca llum, assegura't d'utilitzar llums i reflectores en la bicicleta.
 • Finalment, no oblides bloquejar la bicicleta en una estació Valenbisi quan no l'estigues usant, per a evitar robatoris o multes.

Alternatives a Valenbisi

Existeixen diverses opcions de mobilitat alternativa a la bicicleta per València, algunes de les quals són:

 • Acciona, Yego o Cooltra: Aquestes són les tres empreses que ofereixen un servei de motosharing que permet llogar motos elèctriques per minuts o per hores. Amb Miivo pots localitzar i reservar totes les motos disponibles a la ciutat. L'usuari només ha de desbloquejar la moto amb l'app, usar-la i estacionar-la en un lloc adequat.

 • Metre i autobusos: el transport públic de València és una opció còmoda i econòmica per a moure's per la ciutat. El metre de València compta amb diverses línies que connecten el centre de la ciutat amb els barris perifèrics i amb localitats pròximes. Els autobusos de l'EMT també cobreixen la major part de la ciutat, incloent-hi el centre històric i els barris més allunyats.

 • Taxis i VTC: els taxis i els vehicles de transport amb conductor (VTC) també són una opció per a desplaçar-se per València. Els taxis poden ser parats al carrer o sol·licitats per telèfon o prompte a través de Miivo. Empreses de VTC com Uber i Cabify també operen a València.

 • Cotxes de lloguer: si necessites un vehicle per a desplaçar-te per València i els seus voltants, pots llogar un cotxe en una de les empreses de lloguer de cotxes que operen a la ciutat, com Malco, un dels nostres col·laboradors, que ofereix uns dels preus més baixos de la ciutat.